Kom jij terug uit een rode zone buiten de Europese Unie? Nieuws RSS

Voor reizigers die terugkomen uit een rode zone buiten de Europese Unie is het belangrijk een aantal maatregelen op te volgen.
  • Heb je een vaccinatiecertificaat? Laat je testen op dag 1 of 2 nadat je thuiskomt van je reis. Is je test negatief? Dan mag je uit quarantaine als je jouw resultaat hebt. Kinderen onder de 12 jaar moeten geen test doen.
  • Heb je geen vaccinatiecertificaat? Je moet 10 dagen verplicht in quarantaine. Laat je testen op dag 1 en dag 7 nadat je thuiskomt van je reis.
  • Er zijn enkele landen waarvoor dit niet zo is. Je vindt deze lijst op https://www.info-coronavirus.be/nl/kleurcodes-per-land/
  • In uitzonderlijke gevallen moet je je niet laten testen en/of niet in quarantaine gaan. Lees meer op https://www.info-coronavirus.be/nl/uitzonderingen/

Voor meer informatie over reizen in tijden van covid-19 kan kan je steeds terecht op https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Vaccinatie maakt je het leven makkelijker. Bovendien ben je ook beter beschermd tegen de nieuwe varianten als je volledig gevaccineerd bent.

Ben je nog niet gevaccineerd? Maak dan gebruik van de herkansingen die het vaccinatiecentrum nu organiseert: https://www.vaccinatiecentrumbolwerk.be/nog-niet-gevaccineerd-vc-bolwerk-biedt-je-een-2e-kans.

Gepubliceerd op dinsdag 17 augustus 2021 16.32 u.