Reservelijst VC Bolwerk Nieuws RSS

Inschrijven op een reservelijst is niet mogelijk. VC Bolwerk volgt de algemene vaccinatiestrategie inzake reservelijsten.

In vaccinatiecentrum Bolwerk worden alle 65-plussers uit Vilvoorde en Machelen-Diegem uitgenodigd voor hun vaccinatie. Aangezien niet alle uitgenodigden zich aanmelden voor vaccinatie, nodigen we meer 65-plussers uit dan we vaccins toegekend krijgen.

Op die manier willen we die doelgroep zoveel mogelijk als eerste aan bod laten komen. Toch zijn er iedere vaccinatiedag nog een aantal vaccins over. Daarvoor werken we met een reservelijst van groepen die we van vandaag op morgen kunnen oproepen om de overblijvende vaccins toe te dienen.

Reservelijst met prioritaire beroepsgroepen

De reservelijst bestaat uit een aantal beroepsgroepen met een essentiële maatschappelijke rol en een hoger besmettingsrisico. Zo nodigt het vaccinatiecentrum momenteel mensen uit die actief zijn bij de politie of brandweer of die werken in de kinderopvang. In de toekomst zullen ook mensen uit het onderwijs als reserve worden opgeroepen, indien en in de mate er overblijvende vaccins zijn.¬†

Op die manier blijven we voorrang geven aan 65-plussers en zorgen we er ook voor dat er zeker geen vaccins verloren gaan.

Burgers kunnen zich niet inschrijven voor deze reservelijsten

Vaccinatiecentrum Bolwerk volgt hiermee de algemene vaccinatiestrategie en houdt geen extra reservelijsten van burgers bij. Het heeft dus geen zin om contact op te nemen met de helpdesk om zich kandidaat te stellen voor een vervroegde vaccinatie.

Elke inwoner van Vilvoorde en Machelen-Diegem zal wanneer hij/zij aan beurt is, persoonlijk zijn uitnodiging ontvangen.

Gepubliceerd op dinsdag 23 maart 2021 16.44 u.