Vaccinatie 12- tot 15-jarigen Nieuws RSS

Vanaf augustus starten de vaccinaties van de 12- tot 15-jarigen. Die dragen bij tot het verhogen van de algemene vaccinatiegraad en tot het bereiken van groepsimmuniteit.

Heb je een kind dat tot die leeftijdscategorie behoort? Lees dan hier de richtlijnen.

  • Je ontvangt een persoonlijke uitnodiging per post op je thuisadres voor de 2 prikken van je kind. Bevestig je afspraak online of via het nummer op je uitnodigingsbrief.
  • Wil je niet wachten op een uitnodiging? Dan kan je samen met je kind elke donderdag zonder afspraak terecht in het vaccinatiecentrum. Het VC is elke donderdag vrij toegankelijk van 9.30 tot 13.30 uur en van 14 tot 19 uur voor alle inwoners van Vilvoorde en Machelen-Diegem.
  • Je kind wordt gevaccineerd met een Pfizer vaccin, goedgekeurd voor minderjarigen door het Europees Geneesmiddelenagentschap. De tijd tussen twee prikken is 3 weken.
     

Belangrijk! Kom als ouder of wettelijke voogd samen met je kind naar het vaccinatiecentrum. Komt je kind toch alleen? Zorg er dan voor dat je hem/haar een schriftelijke toestemmingsbrief meegeeft van jou als ouder of wettelijke voogd.

Kinderen worden amper ziek van het coronavirus. Waarom hen dan toch vaccineren?

  • De vaccinatie van 12- tot 15-jarigen draagt bij tot het verhogen van de algemene vaccinatiegraad en tot het bereiken van groepsimmuniteit.
  • Hoe meer 12- tot 15-jarigen zich laten vaccineren, hoe kleiner de kans dat het virus of varianten van het virus gaan circuleren. Zo verkleint het risico dat kinderen andere personen zullen besmetten die kwetsbaarder zijn voor covid-19.
  • De vaccinatie van de jongeren kan ook helpen om nieuwe maatregelen, die het virus moeten tegengaan, te beperken of te vermijden.

Meer informatie over vaccinatie van jongeren lees je op Vaccinatie van 12-15-jarigen - Laat je vaccineren of via deze flyer.

Gepubliceerd op dinsdag 27 juli 2021 8.42 u.