Vaccinatie begeleiders 65+ Nieuws RSS

65-plussers worden verzocht om zoveel mogelijk alleen naar het vaccinatiecentrum te komen. Een eventuele vaccinatie van hun begeleiders kan niet gegarandeerd worden. 

Om de vaccinatie vlot en veilig te laten verlopen, worden 65-plussers verzocht om zoveel mogelijk alleen naar het vaccinatiecentrum te komen. Indien het niet anders kan, mogen ze begeleid worden doorheen het hele vaccinatietraject.

Als er nog vaccin beschikbaar is, kan ook een begeleidende 65-plusser gevaccineerd worden. We kunnen nochtans begeleiders vooraf niet inboeken en we kunnen niet garanderen dat een begeleidende 65-plusser een vaccin zal kunnen krijgen. Dit zal slechts uitzonderlijk kunnen.

Aangezien niet alle uitgenodigden zich aanmelden voor hun vaccinatie, nodigen we voortaan meer mensen uit dan dat er vaccins beschikbaar zijn. Dankzij deze overboeking worden 65-plussers maximaal gevaccineerd en maken we minimaal gebruik van de reservatielijst. Dit betekent wel dat er weinig tot geen vaccins op overschot zijn om de eventuele vaccinatie van begeleiders in te plannen. 

Wij volgen dan ook de algemene vaccinatiestrategie waarbij we iedereen vragen om het voorziene tijdstip van vaccinatie af te wachten. Iedereen krijgt zijn/haar persoonlijke uitnodiging wanneer hij/zij aan beurt is.

Gepubliceerd op maandag 29 maart 2021 13.49 u.