Vaccinatiecentrum Bolwerk roept tieners op om zich te laten vaccineren vóór de start van het nieuwe schooljaar Nieuws RSS

De burgemeesters van Vilvoorde en Machelen-Diegem roepen de tieners van hun gemeenten op om zich vóór 1 september te laten vaccineren.

Beide gemeenten kampen momenteel met een hoog aantal COVID-19 besmettingen. In combinatie met een lagere vaccinatiegraad bij hun tieners, betekent dit een risico op extra beperkingen of maatregelen bij de start van het nieuwe schooljaar.

Het vaccinatiecentrum werkt samen met de verschillende scholennetten om de ouders te sensibiliseren en organiseert extra vaccinatiedagen om de vaccinatie te versnellen.

Alle jongeren ouder dan 12 kregen tijdens de zomervakantie hun uitnodiging om zich te laten vaccineren. Zowat de helft van de tieners uit Vilvoorde en Machelen-Diegem gingen in op deze uitnodiging en kregen hun eerste prik. De andere helft nog niet.

“Om te vermijden dat de werking van de scholen weer grondig verstoord wordt door het COVID19-virus is de vaccinatie van onze tieners cruciaal. Vaccinatie helpt om uitbraken tegen te gaan en vermijdt dat we weer extra maatregelen moeten opleggen. Wij sporen alle tieners aan om werk te maken van hun vaccinatie. Zo zijn ze beter beschermd, maar zullen zo ook hun leven op school, in de sport en vrijetijd vereenvoudigen”, aldus Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde.

Sensibilisering in samenwerking met de scholen

Scholen bevestigen dat het belangrijk is dat hun leerlingen vóór de start van het nieuwe jaar minstens 1 prik krijgen. Daarom sensibiliseren zij hun leerlingen en hun ouders om gebruik te maken van de extra kansen om zich versneld te laten vaccineren.

VC Bolwerk plant extra vaccinatiedagen voor leerlingen en herkansers op 30 & 31/08

Alle uitnodigingen tot vaccinatie in VC Bolwerk werden inmiddels uitgestuurd. Inwoners die niet zijn ingegaan op deze uitnodiging kunnen zich alsnog laten vaccineren door:

  • naar de vrije inloop op donderdag te komen (tot donderdag 16 september)
  • een afspraak te plannen via de infodesk: bel 02 255 47 88;
  • zich in te schrijven op de QVax-reservelijst via qvax.be.

Om de tieners nog extra kansen te geven om zich te laten vaccineren vóór de start van het schooljaar, vaccineert VC Bolwerk bovendien op afspraak op maandag 30 en dinsdag 31 augustus.

“Momenteel zijn nog heel wat tieners en hun ouders op vakantie of druk in de weer met zomerkampen. Zij kunnen eenvoudig en snel via de helpdesk hun afspraak verplaatsen. Maar dankzij de vrije inloop op donderdag of deze extra vaccinatiedagen, kunnen zij zich nog vóór de start van het nieuwe schooljaar versneld laten vaccineren in VC Bolwerk”, licht Gregory Lagae, waarnemend burgemeester van Machelen toe.

Gepubliceerd op maandag 23 augustus 2021 15.18 u.